20 april 2011

Påskpynt

Nu är påsken snart här, nu drar häxorna snart till Blåkulla och deras ersättare ska snart dra på sig hucklena och förklädena och gå ut på gatorna och önska glad påsk.
    Det är även nu som kreativiteten kommer igång igen. För en del är det ett krav att den gör det, för andra är den mer rutinmässiga, men för de flesta (hoppas jag) är det för att det är kul.
    För visst är det något kreativt över påsken. Alla färger, alla fjädrar, alla ägg och allt man kan göra med dem. Måla ägg färggranna, dekorera ägg, hänga saker och/eller sätta fjädrar i tiotals olika färger i påskris.
De som gör allt detta har antingen barn och vill att de ska uppleva påskens sanna tradition och få med sig den under resten av livet eller helt enkelt tycker att det är väldigt roligt själva och kanske vill hålla kvar i de gamla traditionerna med godisfyllda påskägg, färggranna fjäderklädda påskris, påskmat med målade påskägg. Och varför inte? Traditioner ska man ta till vara på. Men i år känner jag mig lite för lat för att orka göra något sådant. Det räcker med några dukar med påskiga dekorationer på, påskmiddag och ett och annat ris med fjädrar.
Men för er andra - låt kreativiteten åter flöda i era hem, sedan den legat i vila från julpyntet i december. Vi behöver alla färger för att må bra så här efter vinterns gråa månader!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar